Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítaj hosť | Užívateľ: Heslo: Auto-prihlásenie: | Registruj sa! | Heslo? | cz sk en

Strán: [1]   Dole

Autor Téma: Minijob a zdravotni pojisteni  (Prečítané 32274 krát)
kifko77

Príspevkov: 5

« : Júl 03, 2013, 01:12:02 pm »

Ahojte potrebujem poradit byvam v nemecku mam len minijob z ktoreho mi zamestnavatel platisocialnepoistenie.neman ani zdravotne poistenie nesom ani na arbeit Agentur zaevidovany.som prihlaseny len ne pobyt.neviem ako mam dalej pokracovat som tu sam bez cudzej pomoci.ako mam dalej postupovat.poradte mi prosiiiim budem vdacny.dakujem za pomoc.mail:kifo77[at]azet.sk pekny den.
« Posledná zmena: Júl 03, 2013, 04:44:28 pm od David » Zaznamenané
David
Zakladatel

*

Príspevkov: 2556

:)

« Odpoveď #1 : Júl 03, 2013, 04:28:18 pm »

1. zajít na Arbeitsagentur

2. Pokud ti neplati zaměstnavatel, tak si musíš platit sám v Německu (u státních je miminum ca € 150/měsíc) a nebo na Slovensku.
Zaznamenané
fastwork01

Príspevkov: 5

« Odpoveď #2 : Júl 12, 2013, 07:27:34 am »

Presne tak, zdravotni pojisteni si clovek musi platit sam (v pripade minijobu) - a nebo, pokud je zenaty nebo vdany, muze se zaregistrovat na tzv.Familienversicherung. Na vasem miste bych si nasla bud poradnou praci, alespon na polovicni uvazek, kde zamestnavatel musi odvadet penize a nebo si zajdete na Agentur für Arbeit, tam vam poradi, mozna si budete moci zazadat o hartz IV, to je socialni pomoc pro ty, kteri vydelavaji malo penez
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore

Skočiť na:  

Poháňané MySQL Poháňané PHP Krajania.sk | Poháňané SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validné XHTML 1.0! Validné CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Krajania.sk © 2014
Krajania.sk - Slováci žijúci v zahraničí.

Odkazy